top of page
IMG_3793 (FILEminimizer).JPG

Arrabassada

 La Platja de L'Arrabassada de Tarragona, durant més de tres segles, va ser un barri pesquer molt modest. Cada dia els pescadors sortien a la mar amb bastiments molt precaris i arts de pesca molt antigues. Quan desembarcaven a la Platja, feien balanç del que havien pescat. Una part era pel seu propi consum i l'altra la venien ells mateixos en unes petites barraques que s'anomenaven "botigues". Les barques, un cop acabada la feina, restaven sobre la sorra. Els pescadors estaven situats on actualment hi ha la urbanització Mare Nostrum.

 

Els primers anys de la postguerra Espanyola van ser temps d'escassetat, només es tenia el just per sobreviure. En aquesta zona hi convivien moltes persones relacionades amb la pesca. Formaven una gran família i s'ajudaven entre ells. Arts de pesca de subsistència com els petards o batre les roques  eren freqüents tot i la vigilància de la guàrdia civil.

 

 

Podríem destacar personatges com L'Alemany (desertor de l'Alemanya Nazi), la família Domènech (Els Pentinats) o l'última barca de fusta en deixar la platja, la dels "Tallaorelles". 

 

Aquesta platja de sorra fina i daurada que, en altres èpoques va ser molt turística, ja que va disposar d'un càmping important, el desaparegut Camping Tàrraco, "xiringuitos" com els "Banys Municipals", "La Estrella", "Sant Jordi", "La Flores", "Marisol", "Educació i Descans". Tenia un ambient espectacular amb molts turistes, amb ball totes les nits de l'estiu. Avui, però, ha passat a ser una platja urbana amb poc turisme, molt freqüentada per gent de Tarragona i del nou barri de la Vall. Es tracta d'un indret immillorable per practicar esport i fer passejades al costat del mar.   

ENTORN

bottom of page